14/2/09

Παραδοσιακό Ταϊλανδικό Μασάζ (Traditional Thai Massage / Bodywork)

Με 2.500 χρόνια ιστορία, το ταϊλανδικό μασάζ είναι μία από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους της Παραδοσιακής Ταϊλανδικής Ιατρικής. Χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό διατάσεων από τη Γιόγκα, στοιχεία της Ρεφλεξολογίας, πιέσεις σημείων και ευρύτερων μυϊκών τμημάτων, καθώς και κυκλικές κινήσεις αρθρώσεων (περιαγωγές), επιτυγχάνοντας βαθιά χαλάρωση του σώματος και ηρεμία το νου.

Ο θεραπευτής εστιάζει στις 10 βασικές ενεργειακές γραμμές του σώματος (Sen lines, σύμφωνα με την ταϊλανδική ιατρική παράδοση), εφαρμόζοντας μια σειρά από τεχνικές χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τα γόνατα και τα πέλματα, δουλεύοντας ολόκληρο το σώμα του δεχόμενου.

Με τις τεχνικές αυτές επιτυγχάνεται η ανακούφιση από τη μυϊκή κόπωση, τους πόνους και τις εντάσεις, βελτιώνεται η φυσιολογική κίνηση μελών και αρθρώσεων καθώς και η ευλυγισία και η στάση του σώματος, ενώ τονώνεται η λειτουργία του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος. Την ίδια στιγμή, ο δεχόμενος το μασάζ βιώνει αισθήματα βαθιάς χαλάρωσης, ηρεμίας, τόνωσης και ευεξίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, που διαρκεί από μιάμιση έως δυόμισι ώρες, ο δεχόμενος είναι ντυμένος με ελαφρά βαμβακερά ρούχα και ξαπλωμένος (χρησιμοποιούνται 4 βασικές θέσεις του σώματος) σε ειδικό βαμβακερό στρώμα στο δάπεδο. Δεν χρησιμοποιείται κρεβάτι μασάζ και δεν γίνεται χρήση αρωματικών ελαίων ή άλλων υλικών.

Από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε θέματα που άπτονται της ιστορίας, της θεωρίας και της πρακτικής αυτής της συναρπαστικής τέχνης, καθώς και των σχέσεών της με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο παρακαλώ επικοινωνήστε με την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

thaibdw@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου